Lesena okna

Lesena okna

Lesena okna

Lesena okna so bila od nekdaj odlična izbira. Lesena okna dihajo, varčujejo z energijo, prostoru dajejo plemenit videz in nas v trajanju lahko celo nadživijo. Vsako okno M SORA gre skozi zapleten in skrbno nadzorovan proces sestavljanja, ki vam zagotavlja da bo vaše okno vir prijetnega in zdravega bivanja, vaš prostor bo z njimi pridobil na optimalni osvetljenosti in energetski učinkovitosti.


Katere so prednosti lesenih oken pred PVC okni?

Les s svojo toplino obogati bivalne prostore in je veliko bolj prijazen kot PVC ali aluminij. Zaščiten les je dolgo obstojen in ga je mogoče vzdrževati. Ker je les nastajal ob velikih temperaturnih nihanjih, je ta temperaturna nihanja sposoben prenašati, medtem ko lahko PVC pri nizkih temperaturah in večjih silah poka. Les je tudi dober izolator. V primeru požara pri gorenju PVC oken nastane strupen dim, zato v EU prepovedujejo vgradnjo PVC oken v objekte, kjer se zadržuje veliko ljudi. Les kot naravni material, je okolju prijazen in ga ni potrebno reciklirati.


Če ste kljub temu nezadovoljni z vašimi starimi lesenimi okni, ne krivite za to lesa. Zastarela je le tehnologija, ki danes ponuja drugačna, boljša okna, ne glede na material. Prav tako bodo namreč čez 30 let zastarela vsa današnja okna, tako lesena kot PVC ali aluminijasta.

Katalogi

Natura Optimo

Okno NATURA OPTIMO je v celoti leseno in ga zaznamuje optimalna kombinacija med visoko toplotno učinkovitostjo, privlačnim videzom in dostopno ceno. Gre za osnovnega in zelo priljubljenega predstavnika iz družine Optimo.

Dimenzije profila
vgradna debelina93 mm
vidna širina107 mm
Toplotna izolacija okna (Uw)
Ug = 1,1
Ug = 1,0
Ug = 0,70,92 W/m2K
Ug = 0,60,84 W/m2K
Ug = 0,50,75 W/m2K

Natura Optimo XL

Okno NATURA OPTIMO XL je v celoti leseno in ga zaznamuje optimalna kombinacija med visoko toplotno učinkovitostjo, privlačnim videzom in dostopno ceno. Gre za toplotno najučinkovitejšega predstavnika iz družine Optimo, ki ga lahko z uporabo termično modificirane smrekovine nagradite v nagrajeno PHI certificirano pasivno okno NATURA OPTIMO XLT. Okno ima s poravnanimi linijami izredno lep izgled, kar ponazarjata črki L (»Line«) in X (»Xclusive«).

Dimenzije profila
vgradna debelina110 mm
vidna širina116 mm
Toplotna izolacija okna (Uw)
Ug = 1,1
Ug = 1,0
Ug = 0,70,89 W/m2K
Ug = 0,60,81 W/m2K
Ug = 0,50,73 W/m2K

Natura Optimo XLT

Okno Natura Optimo XLT je poseben predstavnik družine Optimo. Gre za okno, ki je izdelano iz termično modificirane smrekovine in je uradno certificirano kot pasivno okno. Je v celoti leseno, odlikuje ga privlačen eksotičen izgled ter izjemna toplotna učinkovitost (Uw ≥ 0,66 W/m2K), njegova cena pa je resnična dodana vrednost. Gre namreč za cenovno najučinkovitejše leseno PHI certificirano pasivno okno na svetu. Okno ima s poravnanimi linijami izredno lep izgled, kar ponazarjata črki L (»Line«) in X (»Xclusive«), črka T pa označuje material iz katerega je izdelano (»Termično modifcirana smrekovina«).

Dimenzije profila
vgradna debelina110 mm
vidna širina116 mm
Toplotna izolacija okna (Uw)
Ug = 1,1
Ug = 1,0
Ug = 0,70,79 W/m2K
Ug = 0,60,72 W/m2K
Ug = 0,50,66 W/m2K

Natura 3

NATURA 3 je okno, ki najbolje ponazarja modrost, da so najboljše rešitve — preproste. Zasnova okna tako temelji na stoletnem izročilu, ki ga ponekod nadgrajuje uporaba sodobnih tehnologij. Rezultat je okno, ki je enostavno po svoji naravi, a darežljivo po koristih, ki jih zagotavlja.

Dimenzije profila
vgradna debelina68 mm
vidna širina122 mm
Toplotna izolacija okna (Uw)
Ug = 1,1
Ug = 1,0
Ug = 0,70,99 W/m2K
Ug = 0,60,91 W/m2K
Ug = 0,5

Natura Pasiv

NATURA PASIV je okno, ki učinkovito sodeluje pri prizadevanjih za znižanje energetske porabe v objektih. Pri razvoju okna so bile uporabljene rešitve, ki poudarjeno zmanjšujejo energetsko in zvočno prepustnost. Kljub visoki izolativnosti ohranja okno vse ostale potrebne odlike — od sodobnega oblikovanja do vrhunske izvedbe.

Dimenzije profila
vgradna debelina68 mm
vidna širina100 mm
Toplotna izolacija okna (Uw)
Ug = 1,1
Ug = 1,0
Ug = 0,70,93 W/m2K
Ug = 0,60,85 W/m2K
Ug = 0,5

Natura

NATURA je okno, ki najbolje ponazarja modrost, da so najboljše rešitve — preproste. Zasnova okna tako temelji na stoletnem izročilu, ki ga ponekod nadgrajuje uporaba sodobnih tehnologij. Rezultat je okno, ki je enostavno po svoji naravi, a darežljivo po koristih, ki jih zagotavlja.

Dimenzije profila
vgradna debelina68 mm
vidna širina118 mm
Toplotna izolacija okna (Uw)
Ug = 1,11,2 W/m2K
Ug = 1,01,2 W/m2K
Ug = 0,7
Ug = 0,6
Ug = 0,5